По неговите думи обясненията му, че не помни нищо е „примитивна форма на защита”

„Категорично мога да кажа, че обвинителният акт срещу Викторио Александров ще бъде за най-тежкото обвинение, за което се предвижда доживотен затвор без или със замяна”, коментира в „Събуди се” адвокат Марин Марковски, наричайки двойното убийство в столичния квартал "Надежда" ужасяващо.

Съдът остави в ареста Викторио Александров (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той прогнозира, че присъдата му ще бъде 30 години лишаване от свобода, защото законът дава правото, когато признае написаното в обвинителния акт, присъдата да е по-малка.

Марин Марковски нарече обясненията му, че не помни нищо от случилото се „примитивна форма на защита”.

„Това са излишни примитивни опити да се отърве”, смята адвокатът.

РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ТРАГЕДИЯТА: Викторио Александров твърди, че не помни нищо

Според него защитата на Викторио Александров ще се опита да търси облекчение на присъдата по линия на това, че убийството е предизвикано при силно раздразнение. Марковски е на мнение, че мъжът не съжалява за стореното.

Близките на Дарина и родителите на Викторио за двойното убийство (ВИДЕО)

„Това твърдение, че убийците се разкайват не е вярно. Разговарял съм с полицаи, които охраняват тези, които изтърпяват доживотна присъда. Те ми разказват, че се държат спокойно, хранят се, живеят си. Точно начинът им на живот показва, че не се разкайват. Затова те се наричат морално луди”, обясни адвокатът.

Той коментира и поведението на таксиметровия шофьор, който е возил Викторио Александров до бензиностанцията, където е убил детето си. По думите му той не трябва да бъде укоряван от обществото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.