Йордан Минчев всеки ден е в офиса си, въпреки че е пенсионер

Йордан Минчев е на 90 години и продължава да защитава хората в нужда. Той е един от най-възрастните действащи адвокати у нас.

Минчев е емблема за адвокатското съсловие у нас, изпълнява работата си от 62 години. Началото на кариерата му е неформално, след като завършва семестриално право през 1950 г. След това заминава за редовна военна служба в Елхово, където се запознава с големия поет Пеньо Пенев.

ДВОЙНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ: Блъсната на пешеходна пътека осъди застрахователите

След инцидент със старшина от граничните войски, Пенев е пратен в ареста. Грози го военен съд. Знаейки, че в ротата има адвокат решава да се допита до него. Така Йордан Минчев печели първата си правна битка. Следват хиляди казуви в кариерата му.

90-годишният адвокат все още шофира. Има златен талон, тъй като не е допускал нарушения на пътя. Въпреки че от години е пенсионер, той всеки ден е в офиса си зад великотърновската съдебна палата. 

"Има хора, които нямат пари за хляб, а имат проблем. Обичам да помагам на хората. Винаги съм се старал да бъда справедлив. И никога не съм допускал да вредя умишлено на други хора", каза възрастният адвокат.

Само пред NOVA: Говори адвокатът, който пребори застрахователите

Въпреки че съпругата му го напуска преди четвърт век, Минчев не се чувства самотен. Дъщеря му е юрист в неговата кантора, има и внуци. Той сподели, че няма време да мисли за самотата, тъй като ляга и става с проблемите на клиентите си. Това го ангажира и психически, и физически.

Цялата история на адвоката вижте видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.