Темата коментират адвокатът Ивета Анадолска и бившият директор на ГДБОП Тихомир Стойчев

Снимката на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков на вечеря в столичен ресторант, докато е под домашен арест, постави на дневен ред въпроса за това кой и как контролира спазването на наложената от съда мярка за неотклонение. В студиото на „Здравей, България” адвокатът и бивш съдия Ивета Анадолска заяви, че този контрол е изцяло отговорност на МВР.

Съпругата на Чоков: Съдът избра кой да изготви експертизите за здравето му

Би трябвало полицаи да проверяват по различно време на денонощието дали подсъдимият си е у дома. Когато се подава молба за разрешение на лицето да напусне жилището си, тя трябва да бъде придружена с някакъв медицински документ или най-малкото – бележка за записан час при даден лекар. А самото разрешение важи за конкретен ден и часови пояс”, заяви Анадолска.

Според нея трябва скоро да се въведе системата за поставяне на гривни за проследяване на подсъдими. Тази възможност се обсъждала от около две години, каза още юристът.

ВЕЧЕРЯТА НА ЦЕНКО ЧОКОВ: Ще се върне ли в ареста?

Бившият директор на ГДБОП Тихомир Стойчев пък смята, че опасните престъпници, пуснати под домашен арест, би трябвало да бъдат контролирани постоянно.

От години се занимаваме с Ценко Чоков. Превърнахме Галиче в столица на съвременна криминализирана България”, каза още Стойчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.