Ще се върне ли Ценко Чоков в ареста?

Очаква се съдът да реши дали Ценко Чоков ще се върне в ареста. След няколко месеца под домашен арест бившият кмет на село Галиче е заплашен отново да се върне зад решетките. Причината - преди два дни беше заснет да вечеря в столичен ресторант. Чоков беше оставен под домашен арест с мотива, че е във влошено здравословно състояние.

Прокуратурата иска Ценко Чоков да бъде върнат зад решетките

В ресторанта обаче бившият кмет се е придвижвал нормално, без помощни средства и е изглеждал във видимо добро състояние. Затова прокуратурата иска той да изтърпи наказанието си в ареста. Започва и разследване дали вещото лице, определило здравословното състояние на Ценко Чоков, не е съставил невярна експертиза.

„Установили сме доказателства за отклонение и неизпълнение на задълженията на подсъдимото лице по мярката. Тези обстоятелства, които станаха публично известни, категорично сочат, че в 19.30 ч. Ценко Чоков е бил в столично заведение в „Драгалевци”, обясни в „Здравей, България” говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Съпругата на Чоков: Съдът избра кой да изготви експертизите за здравето му

„Изготвени са няколко експертизи. Последната е комплексна, но към този момент няма да съобщим имената на вещите лица, определили здравословното състояние на Чоков. Когато бъдат събрани доказателства и можем убедително да твърдим, че са извършили престъпление, тогава ще обявим и нашите следващи действия”, поясни Арнаудова.

По думите й според закона полицията няма задължението да охранява жилището, в което дадено лице е под домашен арест. МВР има задължението да контролира изпълнението и спазването на тази мярка, но като разпоредби в нормативен акт това не е разписано.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.