Според Цветелина Нелова мъжът й минал през ресторанта, в който беше сниман, за да си вземе храна

Специалистите, изготвили експертизите за здравословното състояние на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков, са били назначени от съда. Това заяви в ефира на „Здравей, България” съпругата на подсъдимия Цветелина Нелова. И подчерта, че той наистина страда от много и сериозни заболявания, някои от които затрудняват дори стоенето му прав.

„За съжаление болестите ги има и те са установявани не веднъж и два пъти. Има документация, издавана от лекари в продължение на две години. Има обаче странна експертиза на основния свидетел, направена след две години с опипване и разговор с пациента. На базата на тази експертица Ценко беше осъден за нанасяне на тежка телесна повреда”, подчерта Нелова.

ВЕЧЕРЯТА НА ЦЕНКО ЧОКОВ: Ще се върне ли в ареста?

Съмнения относно това доколко болен е Чоков се появиха преди два дни, когато беше разпространена снимка на екскмета, вечерящ в столичен ресторант. Това е в нарушение на наложената му от магистратите мярка за неотклонение „домашен арест”.

Съпругата му твърди, че той минал през заведението, за да си вземе храна за вкъщи след посещение при зъболекар, за което имал официално разрешение от съда.

„Все пак той живее сам в София и трябва да се погрижи и за прехраната си. Спекулации са, че на масата има алкохол, чашите са пълни с вода”, коментира Нелова. И добави, че дори по време на заседание по дело, докато съдебният състав почива, на обвиняемите е позволено да излизат и да се разхождат или да се хранят в близост до сградата на съда.

Целия разговор със съпругата на Чоков гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.