Това е каузата на “Технократи” – финалисти в петото издание на инициативата

Децата развиват своите умения и въображение, учейки чрез технологии. В това вярват Ивайло Бонев и Михайло Николич от проекта “Технократи” – финалист в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп -  ПРОМЯНАТА. Кампанията  се осъществява в партньорство с фондация Reach for change България. Василена Гръбчева се срещна с двете дами, които разказаха за своя проект в “Здравей, България”.

“Аз дълги години живях в чужбина, там работих в сферата на технологиите и образованието и исках много да направя образователен център за деца в България”, казва Ивайло Бонев, който е съосновател на образователен център “Технократи”.

В образователен център "Технократи" деца между 7 и 16 години учат, докато се забавляват. Сред уменията, които усвояват са програмиране, конструиране на робот, експерименти, при които придобиват енергия от слънце, вятър и вода и др.

“Технократи” е просто едно място, в което може да се срещне с приятели, учейки или да учи, забавлявайки се”, казва Михайло Николич, който е другият съосновател на “Технократи”.

Целта на Технократите е да помогнат на колкото се може повече частни и държавни училища да организират състезание на тема възообновяема зелена енергия – деца между 8 и 12-и клас да придобиват енергия чрез слънце, вятър и вода.

“При нас, когато се премине определена задача или модул, имаме казус, който трябва да се разреши практически. Например - лабиринт, от който те трябва да излязат с робот, който те сами са сглобили и програмирали. Идеята е, че те виждат какъв е пътя на това да намериш решението”, казва още Бонев.

Ивайло и Михайло имат предложение да работят и с държави от Близкия изток, но България е техен приоритет, защото вярват, че ПРОМЯНАТА е неизбежна.

Финалистите в тазгодишното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - ПРОМЯНАТА, вече са ясни и можете да гласувате за тях на адрес nova.bg/promyanata

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 80 000 деца и младежи от цялата страна.