Камен Донев разказва за първия си авторски филм

„Това са две съседски семейства, които живеят на един етаж. Те сгодяват своите деца и тъкмо да се случи сватбата, на едното семейство съдия изпълнител им взима всичко. Моят син (във филма) печели джакпота и нещата се променят”. Така в ефира на "Здравей, България" Камен Донев разказа накратко сюжета на първия пълнометражен филм, който режисира - "Уют".

Камен Донев: Успехът не се измерва в пари

Донев, които във филма участва и като актьор, споделя, че за него уютът е „едно измамливо и загубено в мъгла” понятие, в което българинът влага само "имагинерен смисъл". „И той не знае, кое му е уютно – дали това постоянно да е в стрес, истерия, разправии, побоища и идиотщини или обратното. Мисля, че за всеки от нас уютът се свързва с пристан в живота и душата – да живееш на тихо и закътано. Лично аз използвам тази дума в ироничен смисъл”, добави режисьорът.

За него в тази продукция има части от бита и психологията на българския народ. Донев смята, че интелигентните хора могат да се смеят над себе си, но много други – не. „Глупавият и невъзпитан човек няма такова чувство за хумор. И това е голяма трагедия – да нямаш усета да се надсмееш над себе си – това е наказание”, допълни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.