Как става ученето в един апартамент, когато и двамата родители на ученика са учители?

За ученето онлайн и безплатните уроци в платформата уча.се, гост в студиото на „Събуди се“ беше нейният основател Дарин Маджаров.

Как става ученето в един апартамент, когато и двамата родители на ученика са учители, а за класна стая е преоборудвана кухнята?

За различка от повечето български домове, в този на семейство Ангелови в кухнята се преподават литература, в хола информатика, а всички видове науки за 10 клас са събрани в детската. Причината – тук живеят двама учители и техният син.

Платформата „Уча.се” става безплатна до края на месеца

„Аз съм дежурен във вторник, седя в коридора – между кухнята и хола и  там следя за движение – да няма бягане, да няма бутане, да няма викане, да няма крясъци. Това в кръга на шегата. Има периоди, в които наистина ми се иска да отида в кухнята, но тя е заета от съпругата ми. Не слушаме силно музика, не тропаме, не тракаме, когато друг е в час“, казва учителят по информатика Ангел Ангелов.

Още в началото на седмицата информатикът той призова всички свои ученици да се подготвят подобаващо за виртуалната учебна седмица.

„Може да съм по пижама, ама ризата е отгоре, защото дрескодтът е важен. Говорил съм със съседите – тоя, дето прави ремонт – ще кърти по време на междучасията. А този, дето гледа повторенията на мачовете каза – Нека знаят децата”, казва Ангел. Денислав също има часове при своя баща. Разбира се – онлайн.

„Случва ми се за пръв път да съм онлайн на училище. И така се чувствам по-добре да уча и ми е много по-удобно”, казва Денислав.

Вълчев: Няма да има нулева учебна година

Сериозно отношение към учебния процес има майката и учител по бълграски език и литература Дора Ангелова. Мястото на кабинета се оказва стратегическо.

„Тук ми е най-удобно, защото честно да ви кажа – в  единия ден успях и да сготвя докато преподавам. Мъжът ми има повече дисциплина – той чака междучасията. Синът ми като огладнее, се промъква – децата не го виждат и успява да хапне. Но ситуацията е забавна, може би донякъде”, разказва Дора.

И двамата преподаватели в семейство Ангелови смятат, че електронното обучение засега е сработило успешно и учебен материал няма да се загуби. 

„Системата и хората се справят много добре. Основнат причина за това е, че този процес тече от 5-6 години, в които учителите ползват онлайнт платформи, а учениците работят много на компютъра. При нас имаше отделни забавяния в първия ден на работа. Имаше много хакерски атаки, но всички колеги се справят много добре“, каза Дарин.

„Хубаво е, че всеки учител има свободата да избира платформата с която да работи. Тази трудност ще помогне на учителите, които не са проблави онлайн обучението. Ще видят, че то е ефективно и могат да продължат с него дори след като заразата отмине. До 29 март платформата ще остане безплатна. Вършим огромна работа и имаме голям екип, който работи много за проекта. Само по този начин можем да съществуваме и да бъдем максимално полезни за тях“, допълни Дарин.

Той допълни, че платформата предвижда още един комплимент за потребителите си. Ако те се абонират до 29-ти март, ще получат бонус 1 месец безплатно ползване на услугите.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП