Коронавирусът стана повод за музикални вдъхновения и предизвикателства

Коронавирусът отложи концерти, клубни изпълнения и премиери на песни, но стана повод за много музикални вдъхновения и предизвикателства. Родни и световни звезди решиха да използват силата на социалните мрежи, за да забавляват и утешават феновете си под карантина с изкуство онлайн.

Началото постави Орлин Павлов. Той разчисти гаража, превърна червения фар на колелото в сценично осветление и започна да пее на живо във Facebook всяка вечер. Подобен лайв, но не от гаража, а от домашното си звукозаписно студио, направи и Влади Ампов-Графа. Само с китара, той изпълни общата си песен с Орлин Павлов и Любо Киров „Заедно“.

Виртуозът на цигулката Васко Василев пък разведри обстановката с малко фламенко класика и запис от своя репетиция у дома. D2 забиха онлайн от вкъщи, а Рут Колева зарадва феновете си с цял концерт в Instagram. Последва я Виктория Георгиева, българската представителка на "Евровизия".

Актьори повдигат духа ни с приказки онлайн

С виртуални концерти заради коронавируса се включиха и поп фолк звездите. Първа се включи Камелия. С някои от най-големите си хитове от къщи тя отбеляза 20-годишен юбилей на сцената и събра рекордните 963 000 преглеждания.  

Музикална изненада поднесе и певицата плеймейтка Гери Стаменова. Тя пусна парче с името „Коронавирус“. В него главен герой е човек, който изключително много прилича на началника на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Междувременно, 100 кила отправи музикално предизвикателство към предизвикателство към колегата си Любо Киров, като изпя негова песен и стана първият изпълнител, който поде инициативата #ПредайНататъкПесента.

ДУЕТ "РИТОН": Как да живеем спокойно, разумно и просто във време на изолация?

Поли Генова си побъбри от дивана онлайн с Прея, пред погледите на всички фенове във Facebook, а после използва мартенския сняг, за да направи снежен човек с любимите мъже.

Тото от "СкандаУ" обяви, че ще предложи своя селекция за плейлиста с по 33 български парчета, които трудно намират място в ефира, но хората могат да ги слушат, докато са си вкъщи. На този фон групата се готви за онлайн концерт на 3 повод и на световните звезди да зарадват феновете си виртуално.

От Metallica обявиха, че всеки понеделник ще излъчват свои концерти. Първата стъпка беше направена с изпълнението в Слейн касъл от 8 юни 2019 г. Видеото във Facebook страницата на групата има 2 милиона преглеждания и над 27 хиляди споделяния. В понеделник предстои и друг концерт, но благотворителен. По идея и покана на Сър Елтън Джон в него ще се включат звезди като Били Айлиш, Марая Кери и Алиша Кийс. Тази вечер те ще пеят от домовете си, а утре от гаража на известния комик Джеймс Кордън. Събраните приходи ще са за две американски благотворителни организации.

„Ако не можете да правите това, което правите, направете каквото можете!", написа в Instagram Джон Бон Джоуви. Той не е пял, откакто светът се оказа в плен на коронавируса, но помага в социални кухни и дори мие чинии. Въпрос на време е и Queen да се включат в благотворителните инициативи. Коронавирус версия на "Бохемска рапсодия" пък завладя социалните мрежи. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП