По-рано египетски адвокат повдигна обвинения срещу китайския президент Си Дзинпин

Група нигерийски адвокати съдят Китай за неблагоприятните последици от избухването на пандемията от коронавирус върху страната и нейните граждани, пише БГНЕС.

Канадец отиде на съд, изгубил над 500 хиляди долара на "Камък, ножица, хартия"

Последните информации сочат, че адвокатите искат 200 милиарда долара обезщетение за „загубата на човешки животи, икономическото задушаване, травмите, трудностите, социалната дезориентация, психическите изтезания и нарушаването на нормалното, ежедневно съществуване на хората в Нигерия“, се казва в изявление на водещ съветник, професор Епифани Азинге, чиято фирма Azinge и Azinge ръководи акцията.

Адвокатите създадоха план за действие от две фази, първо ще отидат във федералния висш съд на Нигерия и второ, за да убедят правителството на Федерална република Нигерия да заведе държавен иск срещу Китайската народна република в Международния Съд в Хага.

Индиeц купи над 25 тона лук, за да избегне блокадите по пътя към дома

„Юридическите експерти ще искат обезщетение за щети в размер на 200 милиарда долара, а китайското правителство ще бъде обслужвано чрез посолството си в Нигерия“, каза Азинге.

По-рано египетски адвокат повдигна обвинения срещу китайския президент Си Дзинпин, като призова страната му да плати 10 трилиона долара щети, причинени от новия коронавирус в Египет.

Освен това миналата седмица американският щат Мисури заведе дело срещу китайското правителство за коронавируса, в което се твърди, че длъжностните лица в страната са виновни за глобалната пандемия.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!