Те осигуряват еднометрово разстояние

Първокласниците, които се върнаха в едно училище в Китай, носят специални шапки за социално дистанциране, които осигуряват еднометрово разстояние, съобщи БТА.

Шапките са предимно от картон, като от тях стърчат еднометрови удължители. Някои са по-иновативни. Едно момиченце например е украсило своята с животни от балони.

Близо 2 милиона са вече заразените с COVID-19 по света

Идеята е на ръководството на училище в Ханчжоу, провинция Чжъцзян. Първокласниците нямат право да чупят шапките си и така избягват физически контакт.

Немски лекари протестират голи заради липса на предпазни маски и облекла (СНИМКИ)

Освен специалните шапки децата носят маски и температурата им се проверява редовно.
Училищата и университетите в Китай затвориха в края на януари. Уроците се преместиха в интернет. Учебните занятия се подновяват по преценка на градските власти. Повечето гимназии отвориха на 13 април, а прогимназиите и началните училища на 20-и април. Някои подновиха занятия тази седмица. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!