Стойността им е 184 000 лв.

NOVA продължава да ви показва дарителите в борбата с COVID-19.

Фирмата „Интръст” на Делян Пеевски подкрепи три болници в страната със 184 000 лева. Най-голямата част от парите ще отидат в болницата във Видин, която е силно засегната от болестта. Средствата са за апаратура, тестове, както и финансова помощ за медиците на първа линия. Парична помощ ще получат и 34 заразени здравни работници от „Пирогов”. А дарението за болницата в Кюстендил ще е за закупуване на предпазни средства и облекла.

ПОДАДЕНА РЪКА: Братя Домусчиеви и БМФ започват голяма дарителска кампания в Бургас (ВИДЕО)

Дарение на предпазни средства и тестове за 100 000 лева и от биотехнологичната компания и фондация „Амджен”. Консумативите са за здравното министерство. От Фондацията предоставиха и 10 000 лева на сформирания COVID-19 фонд на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.

Домусчиеви и "Биовет" с дарение за Пещера, "Крина" и Пеевски - за "Пирогов"

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!