Внесени са искови молби в окръжни съдилища в страната

Антикорупционната комисия поиска отнемане на имущество за близо 53 милиона лева.

Иска се и запор на  недвижими имоти за почти 12 милиона лева на бизнесмена Веселин Денков - приятелят на бившата "Мис България" Ивайла Бакалова. в момента той се намира в ареста, а в петък вечерта имаше акция в едно от неговите заведения.

КПКОНПИ повторно не съгласува предложените от МС изменения в Закона за движение по пътищата

Ресторантьорът Веселин Денков беше задържан на 1 септември при влизане в страната на пункт „Калотина”. Tой остава в ареста, като е обвиняем за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване.  Разпитван е и за връзки с обвиняемия Васил Божков.Прокуратурата свързва името му и с убитата Станка Марангозова.  Според обвинението тя е била принудена от Денков да поеме дълг, който реална не взимала. КПКОНПИ поиска от съда да отнеме 7 имота за общо 12 милиона, притежавани от бизнесмена.

„За част от имотите, които цитират дори не са посочили местонахождението им. По-същественото е, че съдията от СГС, който ще разглежда делото на първа инстанция е върнал исковата молба като нередовна с едни доста съществени и доста логични мотиви със съществени указания на колегите от КПКОНПИ”, каза Стоимен Чакалов – адвокат на Веселин Денков.

Ивайла Бакалова, с която Денков живее на семейни начала, отхвърли и обвиненията, че той се е занимавал с лихварство. Денков е собственик на небанковата кредитна институция „Маршал кредит груп”.  Пред Нова тя разказа, че е била разпитвана многократно.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: КПКОНПИ отне над 37 хил. лв. от кмета на Ракитово

“Веселин Денков има небанкова финансова институция с лиценз на БНБ, под надзора на БНБ, той е проверяван многократно всяка година, има отчети. Те се опитват да го изкарат нещо много незаконно и тип лихварство, той няма нищо общо с това”, каза Ивайла Бакалова.

От данните - иск за 900 хиляди лева има срещу бившия бодигард на Цветан Василев - Здравко Босаков.

Още един приближен на банкера  - адвокат Лазар Карадалиев е с иск за 81 хиляди лева. 

Антикорупционната комисия иска и отнемане за над 9 милиона лева от Алекси Трифонов - обвинен, че е участник в организирана престъпна група с Миню Стайков.

Иск за над 3 милиона лева от Константин Ненов, обвинен за преобразуване на акции в сговор с Иво Прокопиев и Иван Ненков.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.