Операцията е насочена срещу група за лихварство и рекет

Масирана полицейска акция в няколко столични квартала. По информация на NOVA са арестувани 21 души. Операцията се извършва от ГДБОП и специализираната прокуратура и е насочена срещу група за рекет, имотни измами и лихварство. Иззети са автомобили, оръжие, бижута и пари.  

СНИМКИ ОТ АКЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК 

Провеждат се претърсвания на повече 20 адреса в различни столични квартали, както и лични обиски на лица. Разпитват се свидетели.

На място в квартал „Левски” пристигна и главният прокурор Иван Гешев. Той разговаря с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, директора на ГДБОП Любомир Янев и поздрави служителите на МВР, участвали в извършените претърсвания и арести.

Снимка: ПРБ

 

В квартал „Христо Ботев” проверките започнаха от сутринта. Претърсени са къщи и автомобили. От един от претърсваните адреси бяха отведени трима души, а един от тях заяви, че няма причина да бъде задържан. 

Претърсен беше и хотел в столичния квартал „Враждебна”. Той, по информация на хората, живеещи в района, е собственост на двама души, който най-вероятно са били ръководителите на престъпна група. В района са известни като Трайчо и Мето.

 

Според хора, които твърдят, че са техни жертви, именно Трайчо и Мето са ръководители на престъпната група.

 

 

 

"Закупих от тях един имот, а те ме измамиха. Купих от тях имот, а те го препродадоха на друг. Сега сме съсобственици. Водихме дела, сега сме на улицата", разказва пострадал, според който двамата мъже се занимават с рекет, палежи и изнудване.

"Тези момчета са опасни. Занимават се с разпространение на наркотици", сподели друг.

 

В следващите дни Специализирана прокуратура и ГДБОП ще дадат подробности за дейноста на задържаните лица, спрямо част от които предстои да бъдат повдигнати обвинения, съобщават от прокуратурата.

 

Репортери: Владислава Тричкова, Паулина Найденова

Очаквайте още информация в следобедната емисия на Новините на NOVA.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.