Христо Мазнейков написа гневен пост във Facebook заради проблемите в здравната система

Шефът на МБАЛ „Св. София” Христо Мазнейков написа гневен пост във Facebook заради проблемите в здравната система. В него той коментира, че е ядосан, защото не може да понесе гледката на умиращи хора, които не могат да бъдат приети и лекувани.

СЛЕД ЕДНОЧАСОВ ПРЕСТОЙ ПРЕД БОЛНИЦА: Болен от COVID-19 издъхна в линейка

„Знаехме, че ще се стигне до взрив на епидемията, когато децата тръгнат на училище. Това не зависи от нас. Бяхме предупредени. Постът ми беше предизвикан от това, което видях. Пред болницата имаше 10 линейки, колеги се молеха, пациенти плачеха. Това е непоносима гледка за един лекар. Трябва да се обединим. По тази причина предложих да предоставим нашата болница на държавата и в нея да се лекуват само пациенти с коронавирус. Лечебното заведение има около 400 легла. Трябват обаче медицински работници. Тоест, трябва да се направят графици, да се командироват лекари”, каза в ефира на „Здравей, България” Христо Мазнейков.

ХАОС В СИСТЕМАТА: Пациент в тежко състояние дни наред не e приет за лечение в болница

И поясни, че се е свързал със заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева. „Не успях да разговарям с проф. Ангел Костадинов. Вероятно той е под огромно напрежение в момента. Г-жа Начева ми благодари и каза, че ще видят какво може да направят”, каза шефът на МБАЛ „Св. София”. И допълни, че координационният център прави каквото може, но това е огромна пандемия и е трудно да се справим.