Момиченцето тежи 3,2 килограма и е високо 50 сантиметра

Първото бебе за новата година проплака във Варна. Точно минута след полунощ на бял свят се появи малката Лорен. Момиченцето е в отлично здраве, тежи 3 кг и 300 грама и до броени дни ще бъде изписано от родилното отделение в морския град.   

За 33-годишната майка Велина Станачкова това е второ дете. “Усещането е празнично, емоцията още ме държи. Това е огромно щастие за мен”, сподели майката. 

4620 бебета родени в двете общински АГ болници в София

Новините от екипа са добри и за Велина, и за бебето й.  “В случая и двете са в добро здраве, което е най-радващото за нас”, каза д-р Митко Митев от СБАГАЛ - Варна.   

Благодарение на дежурния екип в болницата раждането е преминало безпроблемно.  “Майката е приета по спешност и предвид някои обстоятелства, които не позволявали да има нормално раждането, се е наложило да се направи цезарово сечение”, обясни д-р Митев. 

ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО: Жена е родила здраво бебе в Сисак

А на всички бъдещи майки през новата година Велина пожела бременността им да бъде лека и да родят красиви, щастливи и усмихнати бебенца.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА