Каква е готовността за посрещането на най-малките?

Училищната среда липсва на децата. Това смята заместник-директорът на 18 СУ „Уилям Гладстон” в София Ралица Кирилова.

„Изключително важно е за тях да общуват помежду си. За големите това утвърждаване на себе си и удовлетворението, което получават чрез общуването с връстниците, е нещо, което никой не може да замени, дори компютърът”, каза тя в студиото на „Събуди се”.

ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ И ГРАДИНА: Най-малките се връщат при строги мерки

Тя поясни, че към момента в училището няма болни учители и ученици.

„Има родители, които няма да пуснат децата си. Техните основания и аргументи са абсолютно адекватни. Отвъд притесненията, се появяват и учениците с придружаващи заболявания. Родителите им предпочитат те да не се връщат в клас и споделям аргументите им. Процентът обаче е малък на фона на голямото число”, добави Кирилова.

Основателят на училище „Милеа” Милена Паунова обясни, че при тях няма такива ученици и всички ще се върнат от 4 януари. „Не сме получили заявления. Приемам съображенията на всеки родител”, разясни тя.

Как в училищата и детските градини се готвят за завръщането на децата?

Зам.-директорът на 18-о училище поясни, че с огромно нетърпение очакват децата да се върнат в клас.

„Използвахме времето, за да довършим ремонтни дейности в сградата на училището и да я превърнем в една креативна среда. Имаме готовност и учителите очакват с нетърпение децата. Ще ги посрещнем с радост”, обясни Кирилова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.