При едно от свличанията в провинция Западна Ява са пострадали членове на спасителните екипи

12 жертви на свлачища в Индонезия. В ход са спасителни операции. Пострадалите са близо 20 души. Срутването на калните маси е причинено от нестихващите поройни дъждове. Най-засегната е провинция Западна Ява.

Сезонните дъждове и последвалите наводнения предизвикаха десетки свлачища в голяма част от Индонезия. Милиони граждани на страната, съставена от 17 000 острова, живеят в планински райони или в близост до реки.

При едно от свличанията в провинция Западна Ява са пострадали членове на спасителните екипи, които са евакуирали хора от района.

Самолет изчезна от радарите над Индонезия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Радуан Камил, губернатор на Западна Ява, съобщи, че до този момент се знае, че загиналите са 12. В ход е издирвателна операция.

Дъждовете спряха рано тази сутрин. Но все още  под блокада остават десетки пътища. Сериозни са щетите по инфраструктурата като има дори разрушени мостове. Екипите по бедствия и аварии се очаква да доставят тежка техника, която да разчисти отломките.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.