Каква е най-голямата им особеност

С появата на новите щамове на COVID-19 отново се повдигна темата за по-надеждните начини за защита срещу тях. Французи започнаха да произвеждат биоразградими високозащитни маски от коноп (канабис).

Първа в Европа, фирмата производител трансформира конопеното растение в тъкан, от която освен екологични селскостопански материали, прави аксесоари и маски.

 

 

„Най-голямата особеност на нашите маски е високата филтрация, която притежават - гарантирани 98%. Това ги прави изключително защитни, включително и към новите мутации на COVID-19. Така те отговарят на всички норми за качество и сигурност”, обясни мениджърът във фирмата производител Сандрин Будирер.

Тя прави и индустриален коноп, различен от познатия канабис, който не съдържа психотропни вещества. Изключителните му свойства гарантират широко приложение, както в индустрията, така и в медицината.

Повече за маските гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.