Съпругата му Марусия Иванова показа упражнения за изправена стойка и профилактика от гръбначни изкривявания

Знаете ли, че може да се отървете завинаги от диагнозата гръбначно изкривяване, или пък никога да не получите такава? Как се случва това, в рубриката "Здраве за шампиони" в предаването "Пулс" по NOVA NEWS разказват един от най-добрите ни волейболисти - Евгени Иванов - Пушката и съпругата му Марусия. 

След края на активната си кариера през 2012 г. той се занимава с активности в сферата на здравословния начин на живот. Усилията му са насочени към приобщаване на децата към спорта.

По думите му, ако едно дете има предпоставки за гръбначно изкривяване, спортът не само може да не помогне, но и да ги усложни. Затова трябва да се внимава и да се създадат елементарни условия за децата да бъдат здрави.

Според Иванов дисциплина, спорт и баланс са трите неща, които помагат за здравето ни.

Съпругата му се занимава с укрепваща гимнастика, която заздравява мускулатурата.

ОТНОВО ВЪВ ФОРМА: Как да си направим домашна детокс терапия? (ВИДЕО)

Според нея не от всеки става спортист, елементът е здраве, как детето още от детската градина трябва да се грижи за стойката и гръбнака си от малко.

"Масово децата тренират с неподходящи обувки и неправилна стойка. Тялото трябва да се изгради симетрично, да се работи адекватно като физическа подготовка", обясни тя.

Ето защо трябва да се обръща внимание на децата рано и да има профилактика.  

Какви упражнения за изправена стойка и профилактика от гръбначни изкривявания показа Марусия Иванова и какви други съвети дадоха спортистите, вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.