„Сегашната администрация няма да чака следващото масово убийство”, заяви той

Президентът на САЩ Джо Байдън призова днес Конгреса да действа „сега” за ограничаване на разпространението на огнестрелни оръжия в САЩ. В неделя се навършват три години от масовото убийство в гимназията в Паркланд. Застреляни бяха 14 ученици и трима души от персонала, информира АФП.

Обиди към журналист струваха работата на говорител на Байдън

„Сегашната администрация няма да чака следващото масово убийство, за да чуе призивите да се действа”, заяви президентът демократ в изявление по случай третата годишнина от този кървав инцидент, станал на 14 февруари 2018 година.

„Днес призовавам Конгреса да работи за приемането на реформи, които са израз на здравия разум и засягат разпространението на огнестрелни оръжия, каза Байдън.

Сенатори подканят Байдън да спре "Северен поток" 2

Той настоя да се въведе проверка на предишните прояви на купувачите при всички продажби на оръжия, както да бъдат забранени автоматичните и полуавтоматичните огнестрелни оръжия.

„Ще приеме тези закони и други, които ще спасят животи”, реагира незабавно председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Демократите вече имат и много крехко мнозинство в Сената, но ще се нуждаят от гласовете на поне 10 републиканци, за да бъдат одобрени тези закони, а засега това изглежда трудно, отбеляза АФП.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Редактор: Георги Генов
Източник: БТА