Ти Джей Дъкло е заплашил журналистка и е отправил сексистки обиди към нея

Белият дом съобщи, че е приел оставката на говорител на президента Джо Байдън, за когото стана известно, че е заплашил журналистка и е отправил сексистки обиди към нея, предаде информира БТА.

Тридесет и две годишният Ти Джей Дъкло, който беше част от предизборния екип на Байдън, стана един от заместниците на говорителката на Белия дом Джен Саки.

С него се свързала журналистката от "Политико" Тара Палмери и му задала въпрос за интимната му връзка с друга журналистка - Алекси Маккамънд от сайта "Аксиос" и за етичните проблеми, които това би породило.

Тогава говорителят заплашил Палмери, че ще я унищожи и поискал от нея да се откаже от подготвяна статия за него. В разговора той е отправил и сексистки обиди.

Доналд Тръмп беше оправдан в процеса за импийчмънт

Джен Саки потвърди за приетата оставка. "Имаме ангажимента да се борим всеки ден за спазване на нормите, определени от президента, като се отнасяме към хората с уважение", каза тя в комюнике.

Първата дама на САЩ украси част от Белия дом за Свети Валентин

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.