Животното oтбелязва своята 10-ата годишнина на "Даунинг стрийт" 10

Добре известна поговорка гласи: "Котката пронадлежи на къщата, а кучето - на своя стопанин". Това в най-пълна сила важи за Лари - четириногият обитател на "Даунинг стрийт" 10 в Лондон, който днес отбелязва едно десетилетие като "главен ловец" на мишки на Великобритания.

СНИМКИ НА НАЙ-ИЗВЕСТНИЯ БРИТАНСКИ КОТАРАК ВИЖТЕ ТУК

Котаракът се настанява в премиерската резиденция в сърцето на британската столица през 2011 г., когато е осиновен от приюта "Батърсий догс енд кетс хоум". Той е назначен на престижната позиция от Дейвид Камерън, който се опитва да се отърве от набезите на мишките и плъховете.

Британската „министерска котка“ Гладстон ще работи от вкъщи (СНИМКИ)

Съобщенията за ловните способности на котарака обаче са противоречиви. Лари е известен със спорадичните си сборичквания с котки от квартала, особено с вече пенсионирания главен ловец на мишки на външнополитическото ведомство Палмерстън, както и с това, че обича да поспива.
Котаракът, който вече е на 14 години, през последните дни често е улавян от фотографите да патрулира периметъра си.

Борис Джонсън взе кученце на "Даунинг стрийт" 10 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лари се е срещал с много световни лидери и е известно, че не е много дружелюбен към мъже, но се хареса с бившия президент на САЩ Барак Обама. А през 2019 г., когато президентът Доналд Тръмп бе на посещение във Великобритания, задряма в скута му.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА