Певицата коментира ситуацията с пандемията в Италия в "На кафе"

„Ситуацията с коронавируса в Италия не е толкова драстична в момента. Днес цялата страна е в червената зона. Италия е разделена на зони по цветове – бяла, жълта, оранжева и червена, в зависимост от броя на заболелите с COVID-19. Почти всичко е затворено”, заяви в „На кафе” Дарияна Куманова, един от най-успешните български музиканти в чужбина.

По думите й затворените от октомври месец ресторанти са голям проблем за италианците. „Собствениците на барове и ресторанти непрекъснато протестират. Милано за един кратък период беше в жълтата зона и всички заведения работеха до 6 часа вечерта. Тогава хората направиха дискотека на „навилите” – каналите, дело на Леонардо да Винчи. След това влязохме в оранжевата зона”, разказва тя.

Италия задължи здравните работници да се ваксинират срещу COVID-19

По въпроса с темпа на ваксинирането тя заяви, че има много хора, които искат да се имунизират. Но има и такива, които не желаят. „Имам приятелка, която е лекар, но тя не желае да си постави ваксина. За съжаление, тя заяви, че заради нежеланието да се имунизира, ще трябва да напусне работа. Тя току-що е прекарала COVID-19, но въпреки това работодателите й са я предупредили, че трябва да си постави ваксина. Това е най-новата идея на италианското правителство”, посочва певицата.

Повече гледайте във видеото