Интервюта с водещи специалисти

Замразяването на живота ни блокира не само нашите социални контакти, но и ставите ни. Хората, страдащи от скованост и дискомфорт при движение, по брой може да надхвърлят дори изкаралите сезонния грип, алармират запознати. А накрая като нищо ще сме свръхстресирани и приковани вкъщи.

Има ли светлина в тунела?

За лъч надежда се заговори, след като наскоро бяха изнесени данни от проучване, проведено в България през миналата година от американската мултинационална компания IQVIA (Quintiles and IMS Health, Inc.). Според резултатите, когато става въпрос за стави, номер едно* е продукт, наречен Collanol (Коланол). Той попадна в полезрението на специалисти и препатили заради неговия иновативен подход за подобряване състоянието на ставите. За експертно мнение потърсихме някои от водещите имена в областта на травматологията и ревматологията. Ето какво разказаха те пред нас:

Той удължава живота на ставите

Д-р Роберт Халваджиян, ортопед-травматолог, завеждащ отделение по „Ортопедия и травматология“ в МБАЛ „Авис Медика”, Плевен

Вярно ли е, че Collanol помага за ремонтиране на износените стави?

Да, мога да кажа, че Collanol е първата ми препоръка към пациентите, когато случаят им все още не изисква хирургична намеса. Начинът му на въздействие е научно достижение. „Ключът“ е съдържащият се в него интактен колаген, популярен като 3D колаген. Простичко казано, единствено той е способен да накара тялото да активира собствена продукция на колаген, необходим за регенерирането на износения ставен хрущял. Този естествен механизъм има далеч по-голям потенциал да облекчи проблема, в сравнение със стандартния хидролизиран колаген.

А какво сочи опитът ви?

От моята практика като ортопед аз получих недвусмислени доказателства за ефективността на Collanol, които напълно съвпадат с резултатите от многобройните клинични изследвания, проведени върху него. Обратната връзка от пациентите даде най-важното потвърждение. Той подобрява подвижността на ставите и намалява дискомфорта, който произхожда от износването на ставния хрущял. Забавя локалните дегенеративни процеси и реално може да удължи живота на ставите. Забелязал съм, че пациентите долавят осезаемо подобрение в качеството си на живот до около 30-ия ден от началото на приема, а една капсула Collanol дневно е напълно достатъчна за постигане на желаното облекчение.

Д-р Роберт Халваджиян, ортопед-травматолог, завеждащ отделение по „Ортопедия и травматология“ в МБАЛ „Авис Медика”, Плевен

Трайно подобрява качеството на живот на пациентите

Д-р Родина Несторова, ревматолог, Ревматологичен център „Св. Ирина“, София

Здравейте, д-р Несторова! Каква е разликата между Collanol и останалите колагени?

Нека го кажа така – разликите са такива, че всъщност има само една прилика и това е думата „колаген“.

Когато за първи път чух за Collanol (интактен колаген + куркумин), помислих, че това е поредният колаген. Сега, след като се запознах с цялата научна литература, стояща зад продукта, си позволявам да кажа горното изречение. Още повече, че вече имам и опит с него.

За нас, специалистите в областта на ставното здраве, продуктът има четири основни отличителни черти, които категорично го открояват от всичко останало. На първо място за мен стоят данните от клиничните проучвания, които потвърждават ефективността на интактния колаген, но също и подобряването на подвижността. Резултат, който обикновените колагени не могат да постигнат дори при ежедневен прием на хиляди милиграми.

Наблюдаваният ефект произтича от другите две предимства на интактния колаген в Collanol: Непокътната колагенова молекула стимулира производството на специални вещества, като по този начин допълва липсите, предизвикани от дегенеративните промени в ставната тъкан. Става въпрос за различен механизъм на действие, който помага да бъдат преодолени физиологичните препятствия за облекчаване състоянието на ставите.

Не на последно място трябва да отбележа и експертно формулирания състав на Collanol, в който освен интактния колаген място са намерили специален мицеларен куркумин (натурално вещество с доказани ползи за здравето) и най-необходимите за нормалната функция на ставите подхранващи вещества – манган, мед, витамин С и витамин D.

Вие имате ли наблюдения от Вашата практика?

Да, разбира се. Дори мои близки и познати вече направиха 90-дневния курс на прием. Трябва да призная, че резултатите от приложението ме увериха в ефективността на продукта. Сега Collanol е част от ежедневната ми лекарска практика и виждам в него обещаващ потенциал за успешно повлияване на състояния, свързани със значителен ставен дискомфорт, и трайно подобряване качеството на живот на пациентите.

Д-р Родина Несторова, ревматолог, Ревматологичен център „Св. Ирина“, София

Действието му е доказано от клинични проучвания

Д-р Иван Борисов, ортопед-травматолог, МБАЛ „Авис Медика“, Плевен

Наскоро в нашата практика навлезе обещаващ, иновативен продукт, съдържащ 3D колаген, известен още като интактен колаген. Преимуществото му пред другите колагени е, че индуцира ендогенна (собствена продукция) на необходимия за ставите колаген. Така 3D колагенът, известен у нас с името Collanol, успешно подобрява състоянието на ставния хрущял и забавя износването му. Действието на Collanol е доказано от редица клинични проучвания. Той подобрява подвижността на ставите и позволява по-продължително натоварване.

В допълнение, към ефикасността на Collanol голяма роля има експертно формулираният му състав, в който освен интактният колаген е включен и мицеларен куркумин. Неговата мицеларна форма е с многократно по-висока бионаличност, отколкото обикновената куркума на прах, което го прави и многократно по-ефективен. Прилагайки Collanol в практиката си, видях един обещаващ продукт, с който да помагам на моите пациенти. Наблюдаваните резултати са много добри, а това е причина да го прилагам все по-често.

Д-р Иван Борисов, ортопед-травматолог, МБАЛ „Авис Медика“, Плевен

С помощта на технологичното достижение DUOCAP™ (капсула в капсула), патентовано от световния гигант “Капсугел”, цялото препоръчано количество от специалния 3D колаген и от мицеларния куркумин за деня е прецизно дозирано в една-единствена двойна капсула. Тя се разтваря на два етапа, като по този начин Collanol доставя всяка от съставките на точното място. Прецизността на работата му е още една предпоставка за постигане на отличен резултат.

Източник: Collanol

Можете да откриете Collanol в най-близката аптека до вас.

Повече информация за Collanol може да намерите ТУК >>>

*По брой продадени опаковки в България за лекарствени продукти без лекарско предписание в ОТС категория "Грижа за ставите".