В ролята на Бланш се конкурира с майка си

"Обожавам рожденния си ден и обичам да го празнувам, когато работя, с публика", това каза в "Социална мрежа" по NOVA NEWS актрисата и режисьор Касиел Ноа Ашер в деня на петдесетгодишния си юбилей, когато отбелязва и 30 години на сцена.

Така ще бъде и на 1 ноември в Театър Азарян с "Нощта на покера", който е по мотиви от "Трамвай желание" на Тенеси Уилямс, но модерна версия, с променени сюжетни линии. Касиел е събрала звезден екип от Мартина Апостолова, Йордан Ръсин, Ели Колева и още много млади и талантливи актьори.

"Това е исторя за любов, страст, свобода. Танцуваме, пеем и случваме любов на сцената", разказа Касиел и покани всички зрители от 18:30 на първи ноември в Театър Азарян на коктейл, а от 19:00 - "Нощ на покера". Спектакъл, в който тя е Бланш Дюбоа.

Касиел е пленена от образа на Бланш, защото тя е клоун, защото това е най-трудния жанр в изкуството - трагикомедията и актрисата обича такива героини, които я предизвикват.

А тази вечер е премиерата на пълнометражния документален филм Cinema Garage, направен от Касиел и оператора и режисьор Калоян Божилов. Това ще се случи в Дома на киното от 21 часа.

Филмът е за група хора от всякакъв социален кръг, които са киноманиаци и са се събирали в гаража на актрисата, за да гледат кино и после да обсъждали видяното цяла нощ. Идеята на Касиел е била имено тези "аутсайдери", в най-добрия смисъл на думата, да станат главен герой в свой филм.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.