Лекарите заявиха, че са ръба на възможностите си

Само за ден в Спешната помощ в София постъпват около 510-520 сигнала, половината от тях - за COVID болни. Това съобщи говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска в ефира на "Твоят ден". Тя отправи апел към обществото да спазва мерките.

„На ръба на изтощението и възможностите сме. Натискът е огромен. Работим с максимум 25 екипа, а ни трябват около 80. Колегите работят в почивните си дни, за да смогнем. На този светъл празник отправям апел към обществото да бъде отговорно. Тези тежки ситуации, в които влизаме, си ги докарваме сами. Ако сме избрали да не се ваксинираме, това е наше право на този етап. Всеки човек обаче трябва да спазва елементарните мерки срещу коронавируса", поясни тя.

Близо 8000 души с COVID-19 са в болница

По думите й проблемът с интензивните легла е сериозен. „Доста по-млади хора и деца се разболяват и стигат до болница. Само преди ден на дежурство настанихме две дечица в болница. Поне заради децата малко да се смирим", призова Сунгарска.

Репортер: Ирена Рашева

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.