Техните родилите предпочетоха компютрите пред щадящите тестове

Учениците, които днес останаха вкъщи, продължиха обучението си в електронна среда. Техните родилите предпочетоха компютрите пред щадящите тестове.

Родителите днес имаха избор. Да станат доброволци в училище – като Наталия от Симитли или като Милен от Благоевград, който вчера получил задача да се грижи за племенниците си, които вместо да се тестват, ще учат онлайн.

„Денят започна малко трудно, защото интернетът в самата стая прекъсна. След това проблемът беше доста бързо премахнат и учудващо за мене след възстановяването на връзката картината се виждаше добре и в същото време се чуваше ясно какво казваше самата учителка”, разказа мъжът.

Решиха колко да получават учителите за тестване на учениците

В учебния процес малкия Антонио не е имал проблем. Успял е да работи с темпото на съучениците си в клас.

„Искрено се надявам учениците, които са онлайн, да бъдат една пълноценна част от образователния процес в училището, а не неми свидители на това, което се случва пред компютъра”, сподели Милен.

В Благоевградска област 62 процента от родителите са подписали декларация и децата им учат присъствено.

„Бих казал, че в следващите дни този процент може би ще върви в посока на увеличение”, каза Ивайло Златанов, директор на РУО Благоевград.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.