Случаят предизвика огромно обществено недоволство

Френски гражданин беше осъден на доживотен затвор за убийството на 85-годишна жена, оцеляла от Холокоста. Случаят с антисемитското нападение предизвика огромно възмущение и привлече вниманието към възраждането на антиеврейски настроения във Франция, предаде Асошиейтед прес.

Мирей Кнол беше намерена мъртва през март 2018 г. с множество прободни рани в своя апартамент в Париж, който впоследствие бил подпален.

Мъж стреля по баща си, донесъл му пилешки крилца, които не харесвал

Във Франция бяха организирани шествия в нейна памет и срещу расизма. На погребението й присъства президентът Еманюел Макрон.

Мъж намушка дете в магазин в Мюнхен

Ясин Михуб - съсед на Кнол - беше признат за виновен за убийство на уязвим човек, извършено по религиозни подбуди, заяви семейството на жертвата, което изрази удовлетворение, че справедливостта е възтържествувала.

Друг заподозрян беше оправдан за убийството, но беше признат за виновен в кражба с религиозни подбуди. И двамата отрекоха да са нападнали жената заради това, че е била еврейка, а техните адвокати настояваха нападението да не бъде определяно като антисемитско.

Нападение с нож във влак в Германия, има ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

Убийството на Кнол беше извършено година след смъртта на друга еврейка на име Сара Халими, която беше хвърлена от балкона на жилището си в Париж.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА