От Общината увериха, че ще им бъде наложена максималната санкция

Бременна жена пропадна в 3-метрова шахта в центъра на София във вторник. Инцидентът е станал, докато се разхождала със съпруга си. Оказва се, че шахтата е частна собственост. Всички собственици на сградата - петима души, ще бъдат глобени. Трябва да се издаде и акт. Глобите варират между 100 и 1500 лв.

Бременна жена падна в шахта в София (СНИМКИ)

„Собствениците носят отговорност и ще понесат последствията си. Ще се постараем да им бъде наложена максимална глоба. Все още не са санкционирани, тъй като има редица процедури. Трябва да се извърши нов оглед, да се изслушат собствениците, да се издаде заповед. Във всеки район на Столичната община има служители по контрол на строителството, които извършват проверки. Гражданите също могат да подават сигнали ”, обясни инж. Галина Карамишева от "Оперативна дейност и регистрация на строежи" към СО, която е участвала в проверката на шахтата към избено помещение на сградата.

В район „Средец” са издадени над 400 предписания за неизправни обекти. Предписание за конкретната шахта обаче не е имало. Английският двор вече е поправен, а пострадалото семейство се закани да търси правата си по съдебен път.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.