Медиците са готови на протест срещу планове за сливане

Напрежение сред лекарите в болница „Лозенец“ заради опасения, че лечебното заведение ще бъде обединено с педиатрията „Проф. Иван Митев“. Лекарите в здравното заведение изявяват готовност за протест.

„Притеснява ни фактът, че това се случва в края на годината. Сливането на двете дружества ще сформира ново, което отново ще трябва да сключи отново договор с НЗОК и отново да се акредитира. Както знаете болница „Лозенец” е база за обучение на Медицинския факултет на Софийския университет”, заяви в ефира на „Здравей, България” доктор Стоянов.

КПКОНПИ: Шефът на МБАЛ „Лозенец” сключил договор сам със себе си

„В условията на тежка COVID вълна, при положение, че персоналът е ангажиран с лечението на болните, ние трябва да навлезем в нова стресова ситуация, в каквато се намираше болницата преди няколко месеца. Хората имат нужда от спокойствие и сигурност, за да продължат да си вършат работата”, посочи доцент доктор Радосвет Горнев, директор на здравното заведение.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.