Борис Бонев и Кристиан Кръстев обсъдиха детайли по обществени поръчки за милиони

Обществена поръчка за милиони за уличното осветление на София предизвика голям обществен скандал. Премиерът Кирил Петков призова за спешна проверка, а кметът Йорданка Фандъкова назначи вътрешен одит.

Осветителни тела с едни и същи параметри, от двете страни на един и същ булевард, са с разлика в цените от над 4 000 лв., заяви министър-председателят.

Общинският съветник Борис Бонев твърди, че има сериозни разминавания между двете фирми, които са си разделили София.

Скандал с обществената поръчка за уличното осветление в София (ОБЗОР)

„Извършването на една и съща услуга на едната фирма струва 0.14 лв. срещу 10 лв. за другата. Разликите в цените са от 3 до 77 пъти”, казва още Бонев.

Зам.-кметът по транспорта на София Кристиан Кръстев обясни откъде идва разминаването в ценообразуването. „Едната фирма е с по-високи цени при поддръжката, а другата – при изграждането. Ние сме наблегнали на поддръжката. Обществените поръчки са абсолютно законни”, категоричен е Кръстев.

Фандъкова също нареди проверка за уличното осветление на София

На въпрос защо уличното осветление е преминало в неговия ресор, зам.-кметът каза, че вероятно натовареността на ресор „Строителство” е наложила това.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.