Детето е трето за семейството

Първото бебе, родено от украинска бежанка у нас, се роди на националния ни празник. Майката Олена, заедно с двете си деца, пристигнала на 26 февруари в България след обстрелите в Киев. Настанила се при приятели в Приморско, като съпругът й останал мобилизиран във войната.

Олена е докарана в болница "Дева Мария" в Бургас навръх националния ни празник 3 март. След преживения стрес тя е родила две седмици преждевременно. В социалните мрежи вече се зароди идея за събиране на помощи за семейството - дрешки и бебешки аксесоари.

Надежда за нов живот по време на война

„Бебето е Михаил, родено е на 3-ти в 00:30 минути, нормално раждане, трето раждане, 2.600 кг, 48 см, мъжко бебе. Самата жена в добро общо състояние като за втори ден след раждането. Има чудесни условия, болницата е предоставила самостоятелна стая, сутринта на сутрешна визитация нямаше оплаквания, кърмеше си бебенцето, така че всичко е наред”, увери д-р Мирослав Минчев.

Репортер: Елена Танева

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.