За първи път в историята митичният герой е облян в сълзи

В рамките на 75-то издание на филмовия фестивал в Кан беше представен филмът Дон Жуан – една съвременна интерпретация на класиката на Молиер. Лентата е дело на режисьора Серж Бозон, който ни разкрива един чувствителен, раним и страдащ Дон Жуан, с разбито сърце. В ролята влиза френската звезда, покорила Холивуд, Тахар Рахим.

Сюжетът разказва за раздялата на двама актьори, играещи в постановката Дон Жуан. Това което обърква взаимоотношенията им е загубата на доверие и съмненията . Тя го напуска, след като го вижда да наблюдава романтично друга жена в деня на сватбата им. Неосъзнаващ защо го е сполетява всико това, той търси във всяка друга жена. Опитва се, но безуспешно, да съблазни всяка срещната , след което остава още по-наранен и унизен.

За първи път в историята Дон Жуан е облян в сълзи, страдайки по загубата на любимата си, а съкрушеното му сърце остава без любовта, за която копнее.

Цялото интервю с Тахар Рахим и Серж Бозон гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.