Решава да напише книга след интересна случка

Той е легенда. Тръгва от Полски Тръмбеш и превзема най-големите концертни зали и стадиони. Тази година прави 40 години на сцена, както и турне в страната със собствен оркестър. В "На фокус" гостува човекът, възпял любовта и летните жълти рокли – Веселин Маринов.

По думите му книгата е написал когато му е дошло времето. "Една случка промени възгледите ми. Тъкмо си бях купил книгата на Стефан Данаилов. Тогава едно младо момче пътува с мен в колата. По инерция му казах да сложи книгата отзад, а той ме попита кой е този. Чудех се дали да не му се скарам, но с подрастващите е така, бездуховност, липса на възпитание. Тогава реших да напиша книга. А и атаката от издателите беше силна", спомни си той.

40 ГОДИНИ НА СЦЕНА: Веселин Маринов за пръв път на турне с оркестър

Маринов разказа, че при идването си в София преди години е видял афиш на Роки, а това толкова го впечатлява, че решава да отиде да го гледа. Оттогава Силвестър Сталоун е любимият му актьор. "Всяка сутрин тренирам. За мен спортът помага, но единственият начин да отслабнеш е да не ядеш", смята певецът.

Сред другите му идоли са сър Алекс Фъргюсън и Ларс Армстронг. Предстои му дълго лятно турне с 11 концерта и за пръв път със собствен оркестър. На 24 и 25 ноември в София ще се състоят концертите по случай 40 години на сцена.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.