На фона на войната в Украйна двамата насочват фокуса върху друг конфликт - десетгодишната война в Сирия

По време на юбилейното 75-то издание на филмовия фестивал в Кан за първи път свой режисьорски проект представи талантливото белгийско дуо с марокански произход - Адил и Билял. Прочули се като екипът, стоящ зад хитовия екшън "Лоши момчета завинаги", "Жената котка" и "Мис Марвъл", този път с филма си "Бунтовник" те засягат съвсем различна тема. На фона на войната в Украйна двамата насочват фокуса върху друг конфликт - десетгодишната война в Сирия.

Билял и Адил разказват история по истински случай, много близък до тях. Отвеждат ни в Белгия, където тече усилена кампания за вербуване на младежи, които да се бият на страната на бунтовниците в Сирия. Сред попадналите в коварния капан на насилие, терор и жестокости, са двамата братя - Камал и Насим.

ЕКСКЛУЗИВНО: Мадс Микелсен, Бела Хадид, Микеле Мороне и Мей Мъск на галавечер в Кан

Преди 3 години Адил и Билял, които тръгват от филмово училище в Брюксел, правят най-големия пробив на европейски режисьори в Холивуд през последните години. Те сбъдват холивудската си мечта, заставайки начело на екипа на едно от най-дълго чаканите продължения в света на киното - третата част на "Лоши момчета" с Уил Смит и Мартин Лоурънс.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook