"Фондацията" с ново лятно турне

„Фондацията” тръгна на лятно турне. Китаристът на групата Иван Лечев се шегува, че музикантите през зимата спят зимен сън.

„Това му е хубавото на лятото – нещата се отварят, хората излизат навън и ние сме тук, за да ги забавляваме. Имаме дати за Варна, Бургас, Пловдив, Панагюрище, Кюстендил, Плевен – къде ли не”, похвали се китаристът. Той призна, че много обича да свири в Созопол, защото 15 години е живял на къмпинг, близо до курорта. Освен там, и в родната му София, Лечев обича концертите и в Пловдив.

Юлияна Дончева: Обувките са моята слабост (ВИДЕО)

Той си припомни забавна случка от Прага – там музикантът веднъж забравил багажа си. Инструментите си обаче никога не е губил.

Китаристът на „Фондацията” подчерта, че репетицията е много важна част от работата на музикантите. „Покойният ми баща проф, Боян Лечев казваше така: Ако не свириш един ден и не се поддържаш, разбираш само ти. Ако не свириш два дни и не се поддържаш, разбират и преподавателите. Ако три дни не го правиш, разбира и публиката”, спомня си той.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.