Лентата разказва за музикант, който мечтае да изсвири без грешка най-трудното музикално произведение за цигулка

"Съвършенството е животоподдържащо условие. Но пък постигнатото съвършенство е загуба на интерес към живота” - това е мотото в новия пълнометражен филм на режисьора и актьор Иван Юруков - “До последния каприз”, чиято премиера беше през месец май.

Лентата ще бъде представена и на Sofia Summer Fest на 27 юли. “Филмът “До последния каприз” е кръстен така заради произведението на Паганини “24 Каприза”, каза Юруков в предаването “На кафе”. Темата е стремежът към съвършенство на авторите и на хората на изкуство. 

Сюжетната линия проследява срещата на две момчета от едно село с музикант, който иска да изсвири без грешка най-трудното музикално произведение за цигулка - "24 Каприза" на Паганини.

Преди представянето на дебютния за Юруков филм, той ще представи и няколко нови свои песни от репертоара на група “Терпентина”. “За нас ще бъде една много специална вечер, защото и музикантите от група “Терпентина” участват и във филма като актьори. Всички сме по някакъв начин свързани в тези два дебюта”, каза още актьорът.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.