Специално за „Събуди се” говориха Gipsy Kings и Shaggy

В Бургас се провежда четвъртият по ред тридневен фестивал Spice Music Festival, който е разпънал две сцени на морската гара. Специално за „Събуди се” и NOVA кратко интервю дадоха някои от звездите от тазгодишното издание - най-обичана фламенко група „Джипси Кингс”, както и носителят на две награди „Грами” Шаги. 

Spice music festival: За първи път участниците ще се качат на две сцени (ВИДЕО)

Първата фестивална вечер зарадва феновете с една от най-обичаните групи със световноизвестна слава още от 80-те години. Любимците на няколко поколения фламенко, салса и поп музиканти „Джипси Кингс”.

“Ние сме приемани много добре у вас и можем да се забавляваме истински. За нас това е пълно щастие”, казаха от групата. 

Всъщност французите с корени на испанските цигани „гитанос” пристигнаха у нас без осмина от бившите си вокалисти, но с трима от основните си изпълнители с акустични китари. Но със спазената традиция от 80-те години до днес, в групата да са само представители на голямата испанска фамилия - синове, братовчеди и наследници на неповторимата каталунска румба. 

ЗА ПРЪВ ПЪТ: Проведе се докторски рок фестивал (ВИДЕО)

Специално за „Събуди се” те споделиха простичката рецепта за съхраняване на звучен глас. За да поддържат гласовете си те пеят всеки ден и не употребяват алкохол. Позволяват си само уиски, споделят с усмивка

“Джипси кингс” се оказват и най-малко претенциозни изпълнители от плеядата звезди, които идват у нас през последните години. Сред претенциозните обаче е Орвил Ричард Бълер известен като Шаги. 54-годишният ямайски певец изпял хитовите „Мистър Бомбастик” и  „О, Каролайна” идва у нас за първи път с голям екип, част от европейското му турне.

 “Те влязоха с идеята че искат да пият розов тоник. Вчера са опитали и им е харесал много. Искаха да опитат и местна бира”, каза организаторът на събитието - Николай тодоров. Сред по-специалните желания на Шаги са пироефектите, трансферите по пътуването, хотелската храна, баня с много сапунени мехурчета.

Шаги, който днес живее в Маями, е номиниран седем пъти за награди “Грами”, които печели два пъти за най-добър реге албум. А в Бургас той бе очакван от много свои фенове израснали с песните му.

Репортер: Елена Танева

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.