Електрическият автомобил има много място в салона и багажника, удобен е за шофиране и е изключително евтин

AIWAYS  се предлага в Европа от 2020г. На пръв поглед не се различава от обикновените SUV на пазара.Екстравагантности в дизайна няма.

AIWAYS U5  е добре оборудван отвътре. Две неща са необичайни- няма навигация, а само сензорни контроли. Вместо това, препоръката е да използвате собственият си смартфон.

Екотранспорт: Електрическите скутери - бързи и удобни (ВИДЕО)

Тази кола е огромна, тъй като от самото начало е проектирана като чист електрически автомобил, не са правени компромиси в полза на компонентите с вътрешно горене. Наистина има място в изобилие. Лесно може да се организира детско парти тук.

Колата има и багажник с обем 1500 литра . Предлага значително повече пространство от своите конкуренти. Дисплеят на климатика има хаптична обратна връзка.

Стандартната версия на AIWAYS U5 струва около 38900 евро.

Двигателят от 150 KW е подходящ за 1,8 тонна кола.

Батерията от 63 kWh часа осигурява пробег от 410 км., а консумацията от около 19 кWh часа е в обичайния диапазон. Зарежда се с до 100 KW.

Да шофираш с маймуни върху колата: Екзотичният живот в Гибралтар (ВИДЕО)

Комфортното окачване е приятно при шофиране, но колата има тенденция да се клати при завоите. Колата не е особено мощна, но е много удобна, много мека.

AIWAYS  разполага с американски гуми „Купър”, които рядко се използват в Европа.

В Гeрмания, AIWAYS  могат да бъдат закупени само в интернет или от веригата за електроника „EURONICS”.

„Разбираемо. Ние продаваме електрически стоки от прахосмукачки до телевизори. От компютри до таблети. Логично беше да продаваме и електрически автомобили”, казва служител в магазина за електроника.

Компанията AIWAYS е  основана в Шанхай едва през 2017 г.

Още за параметрите на автомобила гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте и материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.