Отличията ще се опитат да възвърнат предишната си слава

След поредица от скандали и обвинения в расизъм, сексизъм и корупция наградите "Златен глобус" се завръщат в телевизионния ефир през 2023 г.

Отличията ще се опитат да възвърнат предишната си слава, след като последното им издание до голяма степен беше пренебрегнато от Холивуд.

Техният обичаен партньор телевизия NBC се отказа от излъчването на наградното шоу, след като Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд стана обект на обвинения, които сериозно накърниха репутацията й.

През пролетта на 2021 г. към организацията бяха отправени призиви да сложи край на "дискриминационното и непрофесионално поведение, етичните пропуски и обвиненията в корупция".

Латино дивата на Холивуд София Вергара – неустоима на 50 (ГАЛЕРИЯ)

В отговор на скандала организацията побърза да обяви серия от реформи, включително безпрецедентно набиране на нови членове с цел да повиши разнообразието в редиците си.

През 2021 г. вестник "Лос Анджелис таймс" разследва дейността й и разкри, че сред членовете й няма чернокожи, отприщвайки лавина от критики и обвинения. Оттогава организацията обнови членския си състав, включвайки 103 нови попълнения.

Асоциацията на чуждестранната преса освен това забрани на членовете си да приемат луксозни подаръци и хотелски престои с всички платени разходи от студиа, които ги "ухажват" заради гласовете им.

Най-екстравагантните обувки на звездите (ГАЛЕРИЯ)

Редица знаменитости, сред които Скарлет Йохансон и Марк Ръфало публично заклеймиха тези "недостатъчни" според тях реформи, а в знак на протест актьорът Том Круз върна трите си статуетки "Златен глобус".

На последната церемония нито една знаменитост не се съгласи да връчи статуетки, медиите също отсъстваха. Единствено социалните мрежи направиха възможно обявяването на победителите. Повечето от спечелилите студиа и кинодейци не празнуваха победата си открито.

За своята 80-годишна история отличията ще се опитат да докажат, че все още имат тежест в Холивуд.

Как е трябвало да се казват любимите ни филми и сериали (ГАЛЕРИЯ)

Звездите, работили за други знаменитости, преди да станат известни (ГАЛЕРИЯ)

Звездите преди и след промяната на прическите (ГАЛЕРИЯ)

БОГИНИ: Звезди, постигнали уникални трансформации във външния си вид (ГАЛЕРИЯ)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.