Как и за колко време се лекува кожното заболяване

Няма акне, което да се излекува за по-малко от три месеца. Това обясни в предаването „Социална мрежа” дерматологът Петьо Брезоев.

„Ескимоската популация не страда от акне. Ядат май-мазната храна, но почти не ядат въглехидрати. Те имат може би най-ниската заболеваемост от сърдечно- съдови заболявания. Не познават между 15 и 17 вида от онкологичните заболявания”, каза д-р Брезоев.

Акнето е сериозно кожно заболяване и не бива да се прилага самолечение, защото може да влоши състоянието. „Има форми, които са обезобразяващи форми. Това е и една от водещите причини за суицидни мисли, защото хората с акне, често страдат от депресия. Има млади хора, които изобщо не излизат от вкъщи”, допълни дерматологът.

Няма форма на акне, която да не може да се излекува, категоричен е той. В момента, в който се появят черни точки, е желателно да се направи първа среща с дерматолог, съветва докторът.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.