Събралите се хора настояват за повече бдителност от шофьорите

Мълчалив протест тази сутрин в София. Той се проведе в района на пешеходната пътека, където  беше убита 19-годишната Виктория Мариева на столичния булевард "Гоце Делчев", а съдът остави шофьора на свобода срещу гаранция от 2000 лева. Близки и приятели на момичето се събраха в квартал „Стрелбище”, за да настояват за повече внимание на пътя. Протестиращите искат и по-строга мярка за неотклонение на причинилия катастрофата.

Камион се вряза в спирка в София, уби 19-годишно момиче (ВИДЕО+СНИМКИ)

59-годишният Валентин Иванов беше освободен с парична гаранция. Защитата му твърди, че той страда от епилепсия, но не е ясно дали е имал пристъп към момента на катастрофата.

Шофьорът е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. От прокуратурата поискаха домашен арест, а адвокатът му настоя за по-лека мярка. "За мен е много важно да се спре да се говори, че всеки един, който престъпи закона, е с епилепсия или някакво психично заболяване. По този начин стигматизираме всички останали отговорни хора с епилепсия", заяви Веска Събева.

От Пирогов обясниха за NOVA, че шофьорът е съобщил за заболяването си, но не им е представил документи за него. "Дали обвиняемият страда от заболяване, как е лекуван и повлияло ли е това неговите реакции – можем да кажем след като получим резултатите от допълнително съдебно-медицинско изследване", заявиха от СГП.

Адвокатът на 59-годишния шофьор се оказа в чужбина и отказа коментар. А близките продължават да настояват за справедливост.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.