Открива музиката като вид отдушник, за да изрази своите страхове и чувства

Келвин Джоунс - певецът, който записа редица хитове в интернет и си спечели милиони фенове. Роден в Зимбабве, израства близо до Лондон и се мести в Берлин.

Ритмите му влизат право в кръвта и по улиците на немската столица младежите постоянно искат да се снимат с него. Като тийнейджър обаче често се е чувствал като аутсайдер. "В училище често се чувствах сам или уплашен. Бях единственото чернокожо дете и английският ми не беше добър. Първите три години бяха ужасно тежък период за мен", спомня си той.

Открива музиката като вид отдушник, за да изрази своите страхове и чувства. "Когато правя музика, мога по някакъв начин да видя цветовете на звука. Разбирам го много по-добре от думите, мога да се изразя по-добре с него", споделя Келвин.

С песента си Call you home през 2014 г. Джоунс постига това, за което мечтаят мнозина музиканти по целия свят. Негов приятел пуска песента в интернет и тя става хит, с милиони слушания.  "Мисля, че това ще остане най-лудата нощ в живота ми. Телефонът ми не спря да звъни цяла седмица, не можех да осъзная какво се случва", разказва той.

Така се посвещава изцяло на музиката, напускайки образованието си по машинно инженерство и подписвайки със звукозаписна компания в Берлин. Междувременно записва два албума с много лични песни, като Cry a little less.

Повече за него вижте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.