Бионсе закъсня, а Адел срещна Дуейн Джонсън - Скалата

Бионсе попадна в задръстване и закъсня за церемонията, Адел неочаквано се запозна със Скалата, Мадона се появи изненадващо на сцената, а секссимволът на младото поколение Хари Стайлс пя на една сцена със своя идол Стиви Уондър – това са само част от най-любопитните моменти по време на наградите Грами. Ето още какво прикова вниманието на меломаните на тазгодишната церемония.

Сред най-забавните моменти по време на церемонията по връчване на наградите Грами определено беше изпълнението на пуерториканския рапър и певец Bad Bunny, който взе наградата за най-добър музикален албум. Той вдигна публиката на крака с изпълнението си на песента „Despues de la Playa“ на специално създадена за случая плажна сцена.Той сподели,че за него този момент е като сбъдната мечта …

По време на събитието Адел също сбъдна нещо, за което отдавна мечтаеше – срещна Дуейн Джонсън Скалата. Тя симпатизира на актьора много преди да стане известна и често в интервюта е споделяла, че иска да се запознае с него. Организаторите на церемонията се постараха това най-сетне да се случи. Актьорът, който от своя страна обожава музиката на певицата лично отиде до масата й и я целуна, а моментът мигновено стана вайръл в социалните мрежи. След това именно Скалата имаше честта да връчи статуетка на звездата за песента "Easy on Me".

Бионсе, която получи титлата „Кралицата на Грами” влезе в историята като най-награждавания изпълнител с 32 грамофончета, но за лош късмет закъсня за събитието. Тя не беше в залата за един от най-важните моменти в живота й , а водещият Тревър Ноа каза от сцената, че певицата е на път, но е в задръстване, заради което не е успяла да стигне навреме, за да приеме трофея си. След като вече беше в залата Ноа поднесе "грамофончето" за най-добра ритъм енд блус песен направо на масата й.

Мадона беше една от големите изненади на вечерта. 64-годишната певица излезе на сцената, за да представи Сам Смит и Ким Петрас, които изпълниха песента си Unholy, донесла им впоследствие и статуетка Грами. Участието на Мадона определено успя да изненада присъстващите най-вече с неузнаваемата визия на певицата и консервативния начин на обличане, който определено не е в стила й.

Прибавяйки още един приз към дългия си списък с отличия, актрисата Вайола Дейвис се присъедини към елитния клуб на носителите на ЕГОТ - водещите награди за телевизия, музика, кино и театър "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони". Дейвис отбеляза постижението, след като на церемонията за 65-ите награди "Грами" получи приза за най-добра аудиокнига за мемоарите си "Finding Me".

Стиви Уондър излезе на сцената, за да почете Бери Горди и Смоуки Робинсън като лица на годината на Фондация MusiCares за 2023 г., Уондър изпълни вълнуваща компилация от песни заедно с ансамбъл от четирима души.

През 2010 г. 16-годишният Хари Стайлс се явява на прослушване за британското издание на музикалния конкурс X Factor. Там пее песента Isn't She Lovely на Стиви Уондър, а сега двамата бяха заедно на една сцена, където младият певец представи песента „ As it was”.

Американската певица Лизо, която спечели приза за най-добър запис изпълни песента си "About Damn Time" с група танцьори облечени в златисто. В тази награда има нотка на възмездие за нея. През 2020 г. се очакваше именно тя да бъде големият победител, но в крайна сметка загуби от Били Айлиш. Безспорно това беше изпълнението, което най-силно развълнува публиката.

Един от запомнящите се моменти на церемонията беше отбелязването на 50-годишнината на хип-хопа с 15-минутен трибют, открит от LL Cool. На сцената излязоха изявени звезди на жанра като Грандмастър Флаш,, Рън Ди Ем Си, Чък Ди, Флейвър Флав, Айс-Ти, Куин Латифа, Бъста Раймс, Нели, Миси Елиът, Лил Уейн и "Солт-ен-пепа".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.