Както и миналата година той се проведе на три места едновременно

Италианският изпълнител Марко Менгони, сочен за големия фаворит на фестивала в Сан Ремо тази година, спечели тази нощ наградата за най-добър дуетен кавър на популярна песен.

Както и миналата година фестивалът Сан Ремо се проведе на три места едновременно. Конкурсната програма и основните гости на фестивала по традиция ще излязат на сцената на театър "Аристон" в Сан Ремо. Но две допълнителни сцени имаше на площад "Коломбо" и на кораба "Коста Смералда", акостирал край бреговете на Сан Ремо.

Билетите за петте вечери струваха 1290 евро на партера и 672 евро на балкона на театър "Аристон".

Основен водещ на фестивала за трети пореден път е творческият директор на проявата Амадеус, който е един от любимите телевизионни водещи на италианците, открояващ се с елегантност.

Моден гаф се получи на фестивалната сцена, когато певицата Ариза и цигуларката Лаура Марцадори се оказаха с един и същи тоалет. Ариза бе поканена да пее в дует с претендента за голямата награда на феста Джанлука Гриняни, а Марцадори, която е първа цигулка на миланския театър „Ла Скала”, акомпанираше на дуетното изпълнение на Лаца и Емма.

Фестивалът в Сан Ремо приключва със спектакъл с начало тази вечер. Почетни гости бяха „Депеш мод” и Орнела Ванони. Бе прочетено и писмено обръщение от украинския президент Володимир Зеленски.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook