От своя страна историкът Кристиян Шкварек посочи, че са странни конфликтите при подреждането на листите

ДПС е лидер по мобилизация на собствения си електорат. ГЕРБ-СДС са с доста слаба мобилизация на старта. Това каза за "Твоят ден" социологът Eлена Дариева.

В кампаниите на всички приоритет са цените и инфлацията, но те не са облечени в мерки. Очаквам кампанията да бъде кратка, за сметка на тази за местните избори, която ще бъде ожесточена и дълга, вече се готвят по места. Разликите между първите двама участници е в рамките на стандартната грешка за социологическите изследвания, надявам се това да събуди живеца и да видим политики и лидерски дебат. 

Харалан Александров: Очаквам уморена и вяла кампания

Според нея темата за списъка "Магнитски" ще доведе до това борбата с корупцията по високите етажи на властта да намери значително място в предизборната кампания на ПП и ДБ. 

От своя страна историкът Кристиян Шкварек посочи, че е кампания с компромати не е вяла. "Трябва да се говори за политики, които да направят живота на хората по-добър. Странни са конфликтите при подреждането на листите. Има хора, които от години работят като политици, водят листи и печелят преференции. Те са главно от ДСБ, а сега им се налага да отстъпват местата си на млади хора, които не знаят къде се намират. Това е странна ситуация", коментира Шкварек.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.