Това каза председателят Росица Митева

След като Административен съд – София отмени решението на ЦИК за общо броене на машинното и хартиеното гласуване, комисията обсъжда какви да бъдат вариантите на новите изборни книги. Предстои в рамките на деня или в петък да бъде взето решение. Това каза председателят Росица Матева на брифинг на ЦИК.

"Подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес е до 18 март. Те трябва да бъдат подавани до общинските администрации по настоящ, а не постоянен адрес. Заявленията могат да се подават и онлайн. До 18 май се подават и заявленията за гласуване с подвижна секционна избирателна комисия. До 7 март избирателите, които са извън страната, могат да подават заявление за гласуване извън България.

"Разяснителната кампания на ЦИК вече започна, като се излъчват видео и аудио материали в медиите и на страницата на ЦИК. В нея могат да бъдат намерени отговорите на различни въпроси, засягащи изборите, каза тя.

"В сряда е изтеглен и жребият за поредността, в която ще се извършва предизборната кампания на кандидатите в БНТ и БНР. ЦИК е одобрила и споразуменията, подписани с БНР и БНТ", допълни Митева.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.