Мястото на Паметника на Съветската армия е в музея, каза тя

ГЕРБ построи на Путин „Руски поток“, за да може да заобиколи Украйна и да я нападне в пълномащабна война. Тази линия, която се пази от ГЕРБ - да сме близки със Запада, но и с Путин, да не нарушаваме интересите му и да сме Троянския кон в ЕС, това е игра, която не можем да оставим без коментар. Такъв коментар направи Александра Стеркова от ПП-ДБ в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Стеркова е на мнение, че мястото на Паметника на Съветската армия е в музея. Тя смята, че ГЕРБ са направили много заявки за премахването на МОЧА, но до конкретни действия така и не се е стигнало.

Стеркова каза, че ако получат мандат за съставяне на кабинет, ще работят за сформиране на правителство. "Дори и с по-малко то 12 гласа сме готови да предложим кабинет на малцинството", допълни тя.

„ГЕРБ не се освободиха от корупционни схеми. Не можем да говорим за съдебна реформа с хора, които са санкционирани по закона „Магнитски“, обясни политикът.

Стеркова е на мнение, че по отношение на културните политики всяко правителство има огромен дълг. "По времето на предишния редовен кабинет започнаха много важни промени", заяви тя.

Политикът коментира и начина, по който се провеждат изборите за директори на културни институти. Стеркова каза, че се е работило върху регистър на професионалните артисти и специалисти в областта на културата, но времето не е стигнало, за да се реализира тази дейност. Тя акцентира и върху повишението на заплатите в сектор „култура“ и заделените финанси за културните институции.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook