Това заяви председателят на Еврогрупата Паскал Донохоу

Експозициите на еврозоната са много ограничени на последствията от срива на американската Silicon Valley Bank (SVB), заяви в понеделник председателят на Еврогрупата Паскал Донохоу в интервю за агенция „Блумбърг”.

„Имаме много силна регулаторна рамка и рамка за банково оздравяване тук, в Европа. Но разбира се, всяко банково развитие като това предизвиква въпроси и ще обсъдим това днес в Еврогрупата", посочи той.

Джанет Йелън: САЩ няма да подпомогне Silicon Valley Bank, за да не „зарази” други банки

Европейската комисия и Европейската централна банка следят развитието и ще обсъдят въпроса с финансовите министри на валутния блок на среща в Брюксел по-късно в понеделник, добави Донохоу. Ръководителят на Еврогрупата каза още, че ситуацията е напомняне, че рискът и моментите на промяна могат да се случат много неочаквано. И ЕС ще търси как да подкрепи технологичния сектор, за да гарантира, че той все още е в състояние да расте и перспективите му няма да бъдат значително засегнати.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.